28 november, 2008

Monotypi av Munchs Madonna




Nå er vi i gang med innføring i stofftrykk på skolen. Vi lærer alt om ulike teknikker, hvordan man lager trykkepasta, fiksering osv. Jeg har testa ut en teknikk som kalles monotypi, og liker den veldig veldig godt! Den går ut på at man maler med trykkfarge direkte på en blindramme (dvs. samme type ramme som til silketrykk, bare uten motiv), gjerne med et bilde under. Fargen trekker inn i silkeduken og når den er tørr snur man rammen med duken ned mot tekstilen man vil trykke på, og rakler over med en fargeløs trykkpasta (stamfortykning, evt. copure). Metoden har fått navnet sitt fordi den i utgangspunktet kun gir ett trykk. Man kan trykke 2 eller 3 ganger, men da får man et blassere resultat for hver gang.

19 november, 2008

Pigeon light




Det er ikke bare kaninlamper som er fine. Også disse lysende duene er über-skjønne! Fås kjøpt for den nette sum av DKK 699,- hos Urbis som også har mange andre kule ting.

Denne står på ønskelisten min...



Kaninlampe!! Den er så søt! Første gang jeg så denne kaninlampa så tenkte jeg at den i grunn var litt harry, men etterhvert som jeg har blitt vant til den så liker jeg den bedre og bedre. Og så gir den så fint lys! Finnes i mange farger bl.a. blå, grønn, rosa og oransje.

18 november, 2008

Fine ting! Nok en gang...





Om dere vil drømme dere litt bort i design-verdenen, da er Habitat et fint sted å begynne. Jeg elsker designet til disse flotte tallerkenene! Som forøvrig også finnes som keramiske fliser. Og det skjønner teppet med hunden på da! Kunne godt tenkt meg å tufta noe sånt selv...

13 november, 2008

Kitsch nips



Hvem sa at nips ikke kunne være kult? Se bare på denne! Retro i stilen, men med et motiv og uttrykk som er nytt i forhold til porselensfigurer. "The Family Portrait" er designet av spanske Jaime Hayón. Det er sagt å være en slags videreføring av Jeff Koons kitsch figurer, bare på en mindre sarkastisk måte.

Måneskinn

Photobucket

På vei hjem i går kveld gikk jeg forbi Grieghallen og ble møtt av dette fantastiske synet! Det var nesten fullmåne bak et tynt slør av lette skyer, og den industrielle betongkonstruksjonen på toppen av Grieghallen var vasket i blått lys. Sammen skapte dette et mektig syn, som tilsynelatende tok pusten fra flere enn meg. Jeg var nemlig ikke den eneste som stoppet opp for å ta bilde.

Winter wonderland

Photobucket

Utsikten fra huset vårt på Smøla, håper vi får så masse snø i vinter også! Bildet er redigert med en teknikk i photoshop for at det skal se ut som en miniatyr. Denne teknikken kalles tilt-shift, og hvis dere vil forsøke finnes der mange tutorials på nettet. Gøy er det i allefall! Dette er mitt første forsøk.

11 november, 2008

Min mammas kjole

Photobucket
Photobucket

I sommer fant jeg og mamma denne kjolen i en boks på loftet. Jeg har lagt den opp 12cm, så nå er den helt perfekt til meg! Mamma brukte kjolen da storesøsteren min ble døpt i 1980/1981, og den er minst like fin enda. Dette blir en favoritt, det vet jeg:)

10 november, 2008

Flinke Maria!



Denne utrolig kule illustrasjonen er laget av min gode venninne Maria Eleni Tripodianos. Hun holder på med sisteåret på utdannelsen som illustratør, etter å ha tatt en bachelorgrad i kunsthistorie og i tillegg studert kunst & design i Oslo. Blir alltid så inspirert av arbeidene hennes, som alltid har en personlig touch og karakteristisk stil! Keep up the good work Maria, dette kan du!

09 november, 2008

Little bit



Litt musikk en sen søndagskveld; Lykke Li med Little Bit.

Mer inspirasjon

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Klarte ikke å dy meg, måtte slenge inn noen flere bilder fra Lula Magazine. Nyt!

Haunt me

Jeg har oppdaget et nytt magasin som jeg bare elsker! Lula kommer dessverre ut kun 2 ganger i året, men byr til gjengjeld på mange timers inspirasjon i form av uttrykksfulle fotografier og collager. Perfekt for en lat og drømmende søndag i godstolen, med en kopp rykende varm blåbære-te. Mmmm.... Her er noen smakebiter, la deg inspirere!


08 november, 2008

Høst i Bergen ♥



Det går fra høst til vinter, det begynner å bli kaldt i lufta. Det er friskt og himmelen er krystallklar. Det er så utrolig fint å gå hjem fra skolen i skumringstimen og beundre det lyset som er igjen før kvelden kommer.

05 november, 2008

Teenage Lust


Teenage Lust er en serie med fotografier av Larry Clark fra 1982. Syns dette bildet har utrolig fine kontraster, brutalt og vakkert på samme tid.

02 november, 2008

Creative Street Art

Snubla over en link på bloggen til Ingvild Telle, en blogg jeg forøvrig leser med stor fornøyelse hver eneste dag! Verdt å sjekke ut. Uansett, linken første meg til en side med mange fine bilder av gatekunst. Her er en noen smakebiter fra kunstneren Robin Rhode: