30 august, 2009

))<>((

me and you and everyone

Lørdagskvelden denne uka var av det avslappende slaget: hjemmelaget pizza med hvitløk og oliven, olden boble med eplesmak, melkesjokolade, pysjamasbukse og film. "Me and you and everyone we know". En fin og pussig film fra 2004, laget av Miranda July som også spiller en av hovedpersonene.

Miranda July har også skrevet en bok som heter "No one belongs here more than you. Stories by Miranda July". Til boken har hun laget en litt annerledes webside som jeg liker godt. Sjekk den ut - her!

Kjære Birgitte.

På fredag lå denne koselige pakken i postkassen min og venta på meg! Skikkelig stas å komme hjem til noe annet enn valgkampanje-papirer og reklame. Pakken var fra min gode venninne Birgitte, som har brukt deler av ferien sin til å rydde på foreldrenes loft. Fine stoffstykker som jeg gleder meg til å lage noe av! Birgitte bor for tiden i Chicago hvor hun studerer Fashion Design. Hun lager utrolig mye fint! Som er vel verdt å sjekke ut - her!

stoffrester

Tusen takk for pakken!

21 august, 2009

Kvelds.

kvelds.

Nystekte rundstykker til kvelds er jammen godt! Disse er veldig enkle å lage også, og man kan variere oppskriften om man ønsker. Vanligvis bruker jeg litt ulike typer mel og frø, denne gangen ble oppskriften cirka sånn:

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1-2 ss honning
1 ss salt
3 dl siktet rugmel
2 dl grovt rugmel
2,5 dl hvetemel
1 stor neve solsikkekjerner
1 liten neve linfrø

Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Honning og gjær løses opp i det lunkne vannet, og helles deretter over i bollen sammen med de tørre ingrediensene. Blandes godt sammen til en deig og heves under plast i 1 time.

Etter hevingen eltes deigen sammen med litt hvetemel og deles i 12 emner som trilles til rundstykker. Plasser rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate, og gi de gjerne et lite klaps på toppen så de blir litt flatere. Etterheves så i 30 minutter, før de stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter.

19 august, 2009

COLDPLAY:

Onsdag 19. august. Jeg skal! Takket være altfor snille Linn. Gleder meg masse! Og gleden ble ekstra stor når jeg i dag fant ut at de som varmer opp for Coldplay er ingen ringere enn White Lies og Datarock! Regnvær eller ikke, dette blir bra folkens! :)

17 august, 2009

Turist.

Etter flere uker med jobbing på Bryggen var det endelig min tur til å være litt turist! Jeg spaserte ut til Gamle Bergen, som ligger drøyt 45 minutters gange fra sentrum. Fin tur når det for en gangs skyld er oppholdsvær! Gamle Bergen er satt sammen av hus som etter andre verdenskrig ble flyttet ut dit. Mange av husene har originalt interiør, så her er det masse spennende å se på.
Jeg er så heldig at min gode venninne Maria jobber der som guide, så jeg fikk være med på en omvisning. Høydepunktet var nok besøket hos tannlegen, med fint interiør og morsomme redskaper. Fikk tatt mine to første bilder med Holga'en også, så dere får vente i spenning! (Det gjør jeg, men har veldig lave forventninger til de første knipsene.)

Gamle Bergen er uansett verdt et besøk! Ikke er det dyrt heller; 50kr for voksne, 25kr for studenter. Gratis for barn. Om man bare vil rusle rundt kan man selvfølgelig gjøre det uten å betale, men for å komme inn i husene må man være med på en guidet tur.
(Spør etter Maria, hun har de beste vitsene! Hehe)

La den rette komme inn.




Filmkveld med kjærlighet og vampyrer. Anbefales!

Yeah!

Endelig er layouten cirka sånn den skal være. Det grå feltet er borte, takket være min datasmarte venn Barry i Dublin. So, thanks Barry! You are a genious!

15 august, 2009

Ønsker meg...



... Converse Chucks Light i denne herlige lillafargen.

Nesten.

Nå begynner det å bli. Får fortsatt ikke til å skifte farge på den øverste delen, som nå er grå. Den skal bli hvit. Noen tips? :)

Nerd?

Det er fredag. Jeg har gått på Fløien. Vaska leilighet. Lagd fajitas. Sett film. Spist snop.
Og nå, nå nerder jeg. 

Har lenge hatt lyst til å endre utseendet på bloggen min, derfor har jeg nå lasta opp en ny template. Den trenger en god del redigering før den blir sånn som jeg vil ha den, og html/css er ikke min sterkeste side. Så for øyeblikket ser det litt rotete ut her inne, dere får bare unnskylde!
(For nå gidder jeg ikke gjøre flere forsøk på å få den øverste delen hvit, den røde teksten svart og rammene til å forsvinne. Ikke i kveld i allefall...) 

God natt!

13 august, 2009

Niceness.

kaffe og cookies

Sjokolade/karamell cookies.

"Country wedding"

nytt sengesett.

Kjøpte meg dette fine sengesettet på Fretex for noen uker siden. Det er i herlig bomull av god kvalitet, med koselig retro rosemønster. Dynetrekk, putevar og et knallrosa laken, alt i original innpakning. Aldri blitt brukt. Sikkert ligget uåpnet i et skap i mange mange år, etter emballasjen å dømme.

Nå er det nyvaska, og jeg gleder meg til å sove i nytt sengetøy i natt. (Lakenet blir mest sannsynlig brukt til et sy-prosjekt etterhvert. Det var intensjonen for dynetrekket også, men jeg bestemte meg for at det var altfor fint til å klippe.)

05 august, 2009

Rosenkopp!



Søt ny kaffekopp fra Fretex - 10kr.