21 august, 2009
Kvelds.
Nystekte rundstykker til kvelds er jammen godt! Disse er veldig enkle å lage også, og man kan variere oppskriften om man ønsker. Vanligvis bruker jeg litt ulike typer mel og frø, denne gangen ble oppskriften cirka sånn:
50 g gjær
5 dl lunkent vann
1-2 ss honning
1 ss salt
3 dl siktet rugmel
2 dl grovt rugmel
2,5 dl hvetemel
1 stor neve solsikkekjerner
1 liten neve linfrø
Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Honning og gjær løses opp i det lunkne vannet, og helles deretter over i bollen sammen med de tørre ingrediensene. Blandes godt sammen til en deig og heves under plast i 1 time.
Etter hevingen eltes deigen sammen med litt hvetemel og deles i 12 emner som trilles til rundstykker. Plasser rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate, og gi de gjerne et lite klaps på toppen så de blir litt flatere. Etterheves så i 30 minutter, før de stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter.
Etiketter:
Mat
6 kommentarer:
Yummi!
Var det kjekt på konsert forresten??
jepp, det var det:)
Så fin blogg du hadde. Nå ble jeg glad.
Ååh! tusen takk! så kjekt at du ble glad:)
Hjemmelaget er best!
:)
Kanskje jeg bruker oppskriften allerede i morgen. Juhu!
Veldig grei oppskrift! Fin å eksperimentere med, jeg forandrer ingredienser nesten hver gang så dette er en veldig cirka oppskrift altså;)
Legg inn en kommentar