25 desember, 2009

GOD JUL! ♥

Foto: Solveig Petch

Håper alle har hatt en fin jul så langt! Selv er jeg hjemme på juleferie, og dagen etter dagen har blitt brukt på blant annet akebrett-tur. Hele familien har vært i akebakken - fra minstemann Ruben på snart 4 år, eldstemann på over 60! Etterpå fikk vi testa sparkføret også, det er jammen kjekt med hvit jul. Bildene er det min kjære storesøster Solveig som har tatt.

(Måtte teste ut Tyra Bank sin "smile with the eyes" innimellom all akinga også!)

23 desember, 2009

Lei av julens filmrepriser? Selv om man kan se Love Actually, Home Alone og Tante Pose utallige ganger, skader det ikke med noe nytt heller. Jeg har blitt hodestups forelska
i en perle av en musikalfilm - Across the Universe.



1960-tallet, kjærlighet, antikrig-protester, drama og (lykke)rus - flettet sammen av kjente og kjære Beatles-toner. En filmopplevelse du ikke bør gå glipp av!


02 desember, 2009

Give-away.

På min daglige runde med blogglesing kom jeg over denne konkurransen. En såkalt give-away postet på bloggen Sew I Do, med en kjempeflott gevinst!


Foto: verypurpleperson

Vel verdt et besøk, også uten konkurranse. Sew I Do har masse kule og kreative innslag, en fargerik blogg med fine bilder.

You should all visit Sew I Do, not only to enter the give-away - but also so to have a look at all the other creative and colorful posts! A great blog with lots of nice pictures to look at and get inspired of. Oh, and Happy Birthday to the lovely lady behind Sew I Do!

29 november, 2009

Øyet som ser.


Foto: Ap/Scanpix

Jesus, sier Mary Jo. Mona Lisa, sier jeg.

Den amerikanske damen mener det er selveste Jesus som har åpenbart seg i et svimerke på strykjernet hennes. Selv hadde jeg nok foretrukket om det var Leonardo da Vinci som var på ferde igjen! Og det ligner jo virkelig på Mona Lisa, i allefall sett gjennom øynene til en kunststudent.

Hele saken kan du lese her.

27 november, 2009

It's fake.

format.

Denne uken har jeg testet format til prosjektet mitt, med hjelp av en projektor. Det er en utrolig kjekk måte å jobbe på! Her har jeg montert det tenkte formatet i riktig materiale på veggen, og når jeg da får skissen min projektert på toppen får jeg et godt bilde på hvordan det ferdige resultatet vil bli. En dag skal jeg skaffe meg min egen projektor...

23 november, 2009

♥

Nystekte boller, mammas ripsgelé, iskald melk. Det er mat for hjertet en sen søndagskveld i november, mens regnet pøser ned på andre siden av ruta.

22 november, 2009

Love/Peace

My work in Offshoot Magazine/Ego Bruise!

Yay! Jeg har fått med noen arbeider i enda et e-magasin! Denne gangen er det i gamle Offshoot Magazine, som nå har byttet navn til Ego Bruise. Temaet for magasinet er basic needs, du kan lese det gratis her. Over ser dere mitt arbeid på siden til venstre, dere kan ta en nærmere titt på side 26 i bladet.

20 november, 2009

Modernisert oldemor.

oldemor julie

Jeg skisser og skisser, og gjør tekniske utprøvninger. Gleder meg til å komme opp i større format, til å få skissene ut fra macen og over i tekstilt materiale!

18 november, 2009

Something old and something blue.

Julens kjole er i boks! (som om jeg ikke har skapet fullt fra før..) En liten tur innom Fretex for å kjøpe materialer til prosjektet mitt, endte med at jeg kjøpte denne nydelige blå kjolen. Den sitter som støpt, litt for støpt i grunn. Men det er litt stoff å gå på, sånn at jeg kan sy den ut akkurat nok til at julemiddagen får plass! (Beklager dårlige bilder fra photo booth, skal komme tilbake med noen bedre etterhvert! )



Kjole fra Fretex - 129kr.

04 november, 2009

Startfase.

sketch #1
sketch #2

Jeg har nettopp startet på et nytt prosjekt, og her er et par smakebiter fra skissearbeidet så langt.
Etter hvert skal skissene realiseres med en kombinasjon av teknikker som trykk, broderi og applikasjon -
og jeg har tenkt å bruke gamle ulltepper som "lerret", så planen er å jobbe i stort format.

Noen som vil selge/donere ulltepper til en stakkars kunststudent? :)

30 oktober, 2009

Looking at the stars.



Etter to fantastiske, utfordrende og annerledes uker i Vik, vender jeg snart kursen hjemover til Bergen. I forbindelse med et prosjekt på Kunsthøgskolen har vi jobbet sammen med Kriminalomsorgen for å planlegge utsmykning av fengselet her i Vik. Når vi nå reiser, kommer hver enkelt student til å donere et stykke arbeid i A5 format, til et lite galleri for de innsatte. Jeg kom tilfeldigvis over dette sitatet av Oscar Wilde på en blogg hvor jeg er stamgjest (takk til Ingvild for super inspirasjon!), og det passet bare så utrolig bra.

Jeg broderte det et par ganger, først på ubleket lerret og deretter på en blomstrete tekstil. Tanken bak oppsettet er å skape assossiasjoner til ordbøker.

19 oktober, 2009

Blanket Magazine.


I'm in BlanketMagazine!

For en stund tilbake sendte jeg inn bidrag til en rekke kunst/design magasiner, og hadde helt glemt det. Så overraskelsen var stor da jeg i dag fikk en email fra redaktøren i Blanket Magazine om at mitt foto er med i den nyeste utgaven! Hva var det egentlig jeg sendte inn? tenkte jeg først, før jeg kom på at det faktisk var et selvportrett (til venstre). Temaet for utgaven er Black & White, det finnes kun som web-magasin og koster bare 2 USD som er ca 12 NOK. Det er mye bra med, og absolutt verdt å sjekke ut!

Det beste i livet er gratis.



Ny retro sjenk, gratis fra finn.no ♥

13 oktober, 2009

Smakebit.

lace.

Her er en liten smakebit på det jeg jobber med for tiden. Med utgangspunkt i vintage undertøy vil jeg forsøke å løfte frem de vakre detaljene på plagg man vanligvis gjemmer under hverdagslige klær. Samtidig blir det kanskje en slags kommentar til kvinnekroppen, ettersom undertøy opprinngelig er konstruert for å forme og fremheve.

Så til alle der ute som har gamle bh'er, underkjoler, hofteholdere, korsett etc. med blonder og stas -
jeg blir veldig glad om noen vil låne bort eller donere plagg til meg ♥

29 september, 2009

Med ekte film i kamera.

peace out.

For et par uker siden lånte jeg et gammelt Hasselblad 500c/m på skolen. (Et analogt speilrefleks kamera i mellomformat - en beskrivelse som sikkert fører til slakt fra dere fotokyndige der ute..) Forøvrig har denne typen kamera vært på månen, for første gang i 1962. Jeg hadde 4 dager på meg til teste det ut, og hva er vel bedre enn en aldri så liten photoshoot på loppemarked? Her er et av 12 bilder på filmen (en s/h film av typen Rollei Retro 400s). Maria og Benedikte, to av de beste, stilte sporty opp som modeller. Og med vill gjetting av lysmåling ble det ikke så verst. Filmen fremkalte jeg selv, helt manuelt, på fotokurset jeg tar - og i dag lærte jeg meg å scanne negativene. Gøy!

16 september, 2009

Couscous-kos!

Her kommer enda et studentvennlig middagstips til dere! Tikka-krydrede kjøttboller med couscous - tar ca. 45 minutter å lage.

hungry?

Du trenger:
400g kjøttdeig av svin
2 ss finhakket løk
1 egg
2-3 ss melk
1-2 ss tikka-krydder
1 ts salt

Couscous
Salat
Dressing

Bland kjøttdeigen med løken og egget, spe med melk til det hele blir smidig. Deretter blandes tikka-krydder og salt godt inn i deigen. Form små boller i håndflaten med hjelp av en spiseskje – dypp skjeen i kaldt vann mellom hver gang, så får du lett fine kjøttboller. Stek bollene i en god og varm panne med litt olje. Legg de rett i panna etter hvert som du lager de, og legg de på et fat så snart de har fått en jevn og fin stekeskorpe. Når alle kjøttbollene er ferdig brunet putter du alle tilbake i panna, og lar de godgjøre seg på svak varme til de er gjennomstekte.

Mens kjøttbollene etterstekes koker du couscous etter anvisning på pakken – lett! Server med en frisk salat og en rømme- / yoghurtdressing. Jeg brukte gresk dressing miks blandet i ekstralett rømme (fordi det var det som fantes i kjøkkenskapet) – Indisk yoghurtdressing (Raita) funker sikkert enda bedre!

05 september, 2009

Favoritt.

dress

Dette er min nye favoritt-kjole! Jeg har sydd den selv, av stoff kjøpt på en bruktbutikk. Jeg tok utgangspunkt i et gammelt mønster jeg fikk av min tante, men endte opp med å forandre på stort sett alt underveis. Så det ferdige mønsteret jeg brukte tegnet jeg selv, for det meste på frihånd. Den er så utrolig komfortabel å gå med, og jeg elsker det retro mønsteret! (Tenkte først at den så litt ut som en nattkjole, men med belte på ble det heldigvis noe annet.)

01 september, 2009

Raskt, sunt, billig - og godt!

Da er skolen i gang igjen, noe som betyr mindre tid og mindre penger for mange studenter. Derfor vil jeg gjerne dele et middagstips med dere! Denne linsesuppen lager du på under 20 minutter, den koster antakeligvis under 50-lappen og smaker super-godt!

linsesuppe

Du trenger:
1-2 ss karri
1 ts olje
1 l hønsebuljong
2 gulrøtter
1 liten løk
2 never røde linser
400 g kylling-kjøttdeig
1/2 purreløk
salt

Surr karri i oljen og hell over buljongen. Kok opp før du tilsetter gulrot-terninger, hakket løk og røde linser. (Skyll linsene under rennende vann først). La det koke i ca. 5 minutter. Ha så i finsnittet purreløk og brunet kylling-kjøttdeig. Kok i ytterligere 5 minutter. Smak til med salt, og gjerne litt finhakket chilli om du er glad sterk mat! Så kan du sette deg ned og nyte en varmende suppe proppfull av næringsstoffer. Perfekt til regntunge høstdager :)

30 august, 2009

))<>((

me and you and everyone

Lørdagskvelden denne uka var av det avslappende slaget: hjemmelaget pizza med hvitløk og oliven, olden boble med eplesmak, melkesjokolade, pysjamasbukse og film. "Me and you and everyone we know". En fin og pussig film fra 2004, laget av Miranda July som også spiller en av hovedpersonene.

Miranda July har også skrevet en bok som heter "No one belongs here more than you. Stories by Miranda July". Til boken har hun laget en litt annerledes webside som jeg liker godt. Sjekk den ut - her!

Kjære Birgitte.

På fredag lå denne koselige pakken i postkassen min og venta på meg! Skikkelig stas å komme hjem til noe annet enn valgkampanje-papirer og reklame. Pakken var fra min gode venninne Birgitte, som har brukt deler av ferien sin til å rydde på foreldrenes loft. Fine stoffstykker som jeg gleder meg til å lage noe av! Birgitte bor for tiden i Chicago hvor hun studerer Fashion Design. Hun lager utrolig mye fint! Som er vel verdt å sjekke ut - her!

stoffrester

Tusen takk for pakken!

21 august, 2009

Kvelds.

kvelds.

Nystekte rundstykker til kvelds er jammen godt! Disse er veldig enkle å lage også, og man kan variere oppskriften om man ønsker. Vanligvis bruker jeg litt ulike typer mel og frø, denne gangen ble oppskriften cirka sånn:

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1-2 ss honning
1 ss salt
3 dl siktet rugmel
2 dl grovt rugmel
2,5 dl hvetemel
1 stor neve solsikkekjerner
1 liten neve linfrø

Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Honning og gjær løses opp i det lunkne vannet, og helles deretter over i bollen sammen med de tørre ingrediensene. Blandes godt sammen til en deig og heves under plast i 1 time.

Etter hevingen eltes deigen sammen med litt hvetemel og deles i 12 emner som trilles til rundstykker. Plasser rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate, og gi de gjerne et lite klaps på toppen så de blir litt flatere. Etterheves så i 30 minutter, før de stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter.

19 august, 2009

COLDPLAY:

Onsdag 19. august. Jeg skal! Takket være altfor snille Linn. Gleder meg masse! Og gleden ble ekstra stor når jeg i dag fant ut at de som varmer opp for Coldplay er ingen ringere enn White Lies og Datarock! Regnvær eller ikke, dette blir bra folkens! :)

17 august, 2009

Turist.

Etter flere uker med jobbing på Bryggen var det endelig min tur til å være litt turist! Jeg spaserte ut til Gamle Bergen, som ligger drøyt 45 minutters gange fra sentrum. Fin tur når det for en gangs skyld er oppholdsvær! Gamle Bergen er satt sammen av hus som etter andre verdenskrig ble flyttet ut dit. Mange av husene har originalt interiør, så her er det masse spennende å se på.
Jeg er så heldig at min gode venninne Maria jobber der som guide, så jeg fikk være med på en omvisning. Høydepunktet var nok besøket hos tannlegen, med fint interiør og morsomme redskaper. Fikk tatt mine to første bilder med Holga'en også, så dere får vente i spenning! (Det gjør jeg, men har veldig lave forventninger til de første knipsene.)

Gamle Bergen er uansett verdt et besøk! Ikke er det dyrt heller; 50kr for voksne, 25kr for studenter. Gratis for barn. Om man bare vil rusle rundt kan man selvfølgelig gjøre det uten å betale, men for å komme inn i husene må man være med på en guidet tur.
(Spør etter Maria, hun har de beste vitsene! Hehe)

La den rette komme inn.




Filmkveld med kjærlighet og vampyrer. Anbefales!

Yeah!

Endelig er layouten cirka sånn den skal være. Det grå feltet er borte, takket være min datasmarte venn Barry i Dublin. So, thanks Barry! You are a genious!

15 august, 2009

Ønsker meg...



... Converse Chucks Light i denne herlige lillafargen.

Nesten.

Nå begynner det å bli. Får fortsatt ikke til å skifte farge på den øverste delen, som nå er grå. Den skal bli hvit. Noen tips? :)

Nerd?

Det er fredag. Jeg har gått på Fløien. Vaska leilighet. Lagd fajitas. Sett film. Spist snop.
Og nå, nå nerder jeg. 

Har lenge hatt lyst til å endre utseendet på bloggen min, derfor har jeg nå lasta opp en ny template. Den trenger en god del redigering før den blir sånn som jeg vil ha den, og html/css er ikke min sterkeste side. Så for øyeblikket ser det litt rotete ut her inne, dere får bare unnskylde!
(For nå gidder jeg ikke gjøre flere forsøk på å få den øverste delen hvit, den røde teksten svart og rammene til å forsvinne. Ikke i kveld i allefall...) 

God natt!

13 august, 2009

Niceness.

kaffe og cookies

Sjokolade/karamell cookies.

"Country wedding"

nytt sengesett.

Kjøpte meg dette fine sengesettet på Fretex for noen uker siden. Det er i herlig bomull av god kvalitet, med koselig retro rosemønster. Dynetrekk, putevar og et knallrosa laken, alt i original innpakning. Aldri blitt brukt. Sikkert ligget uåpnet i et skap i mange mange år, etter emballasjen å dømme.

Nå er det nyvaska, og jeg gleder meg til å sove i nytt sengetøy i natt. (Lakenet blir mest sannsynlig brukt til et sy-prosjekt etterhvert. Det var intensjonen for dynetrekket også, men jeg bestemte meg for at det var altfor fint til å klippe.)

05 august, 2009

Rosenkopp!



Søt ny kaffekopp fra Fretex - 10kr.

28 juli, 2009

Kitsche knagger



Sist jeg var hjemme bladde jeg fort gjennom et BoBedre hos min søster, og forelsket meg helt i noen søte, gammeldagse plastknagger. Overraskende nok er ikke alt i interiørmagasinene svimlende dyrt, og heldigvis for meg så var knaggene faktisk fra Nille av alle steder! En aldri så liten investering, 10kr pr. stk. Mange motiver å velge mellom, jeg likte best fuglene som var ekstra "kitsche". Perfekt hedersplass for min nye venn Holga!

Holga Express!




Hurra! I dag kom Holga kameraet mitt med posten!! 4 dager fra Hong Kong til Bergen, ikke verst det. (Fine frimerker på pakken også, det er alltid koselig.) Må kjøpe film på vei til jobb i morgen, gleder meg veldig til prøve Holga nå!

23 juli, 2009

BAGS - by petch



Ny veske-kolleksjon er underveis! Retro, resirkulert, urbant og "one of a kind" for å gi noen stikkord. For mer info og smakebiter se her!

Kommer snart for salg hos Sanseliv,
Jacobsfjorden på Bryggen!

21 juli, 2009

Holga Baby ♥

Nå har jeg bestilt mitt etterlengtede Holga 120N! 
Ååååh som jeg gleder meg! 

Hva er bra og spennende med Holga? Jo for eksempel; 2 ulike formater 4,5x6 og 6x6, mulighet til å kontrollere eksponeringstid med en enkel knapp, dobbel eksponering - altså et foto på toppen av et annet, uforutsigbare lyslekkasjer osv. Man kan også kjøpe en rekke tilleggsutstyr som gir muligheter for å bruke farget blitz, ulike filter, fisheye linse, polaroid bakstykke.. U name it! Sånn ser den nye vennen min ut:



Og med litt øvelse kan jeg forhåpentligvis ende opp med sjarmerende og kule fotografier, for eksempel sånn som disse:


Foto: 6oh - lånt fra Flickr


Foto: catbagan - lånt fra Flickr

19 juli, 2009

skattene mine.

street art i bergen.

10 juli, 2009

syltetøy.

En nokså produktiv dag i dag. Jeg har fått tatt en etterlengtet runde på bruktbutikker, og samtidig en runde på Ikea. Det resulterte i noen innkjøp av praktiske ting som en tupperware mugge, en duk og noen norges glass på Fretex. Og fra Ikea fikk jeg med meg noen meter stoff og en lavendelplante til å ha på trappa. På vei hjem kjøpte jeg jordbær, gikk innom hele 3 butikker for å finne syltepulver og fikk til slutt lagd jordbærsyltetøy! Mmmm..







08 juli, 2009

Tilbake i Bergen.



Min første dag i Bergen på over en måned. Den starta med torden og lyn, og masse regn. Fikk gått ut en tur når tordenværet flytta på seg, og endte opp med å kjøpe nytt forkle på NMS gjenbruk for 15kr.

04 juli, 2009

Sol.

summer!

Jeg trosser nordavinden og hyller sola i mammas gamle barnekjole og tante Evas gamle sandaler!

03 juli, 2009

Finders Keepers.

Sammen med gamle fjernsyn, ødelagte hvitevarer og diverse annen elektro-retur (for det er det de kaller det, alle tingene som står på baksiden av elektrobutikken på Smøla og ruster i vær og vind) fant jeg i går denne kule lampen.
Den lå på bakken, face down i grusen.

rescued from the dump.

For å være helt sikker på at jeg ikke ble tatt for tyveri spurte jeg om lov til å ta den, og det var mer enn greit (kjære vene!). Etter en liten vask ble den god som ny, den lyser som bare det! Skjermen har fått seg en skikkelig smell, men bulken er nesten litt sjarmerende! Pappa kunne retta den ut igjen sa han. Tror jeg lar den være sånn den er likevel.

30 juni, 2009

Brilleslange



Jeg har nettopp tatt i bruk mammas gamle solbriller som jeg fant for noen dager siden. De er trolig fra 80-/90-tallet en gang, og jeg digger de! Kom tilfeldigvis over en konkurranse på bloggen til ei som heter Mariah og siden det passet så utrolig bra slenger jeg meg med på den! Om jeg skulle være den heldige vinner, ville valget falt på premie nr. 2. Wish me luck!