23 mai, 2010

Far Out Oddity.



- Alle kunstnarane har ein felles bakgrunn frå bachelorstudiet i tekstil ved Kunsthøgskolen i Bergen, men dei har stilt kvarandre fritt i forhold til tema, materiale, uttrykksform og innhald. Det har skapt ei variert utstilling der dei ulike verka både snakkar saman og utfyllar kvarandre, men på sett og vis også er i opposisjon til kvarandre.

Tittelen refererer til kunstnarlege prosessar i eit større perspektiv. Ordet ”oddity” viser til noko som er besynderleg og annleis. I denne samanhengen handlar det om å skape ei anna vinkling på kvardagen, historia og samtida, og om å legge til rette for undring og engasjement. Tatoverte kvinner, slitesterke husmødre og hjernevaska sexobjekt er berre litt av typegalleriet du møter på utstillinga. I tillegg handlar det og om ein fascinasjon for forholdet mellom kultur og natur, menneskelege band og kjensler.

Mona Høie (1987) har fokusert på 20-talets freakshows og kvinnelege tatoverte oddities.

Aoi Yoshizawa (1983) er interessert i tekstil som eit medium i menneskelege relasjonar. Kan tekstil som materiale hjelpe oss å kommunisere med kvarandre?

Kiyoshi Yamamoto Farias (1982) er fascinert av naturen. Med tekstil og lys vil han inne i utstillingsrommet skape ein installasjon som gir ei kjensle av å vere ute og i naturen.

Tora Endestad Bjørkheim (1986) utforskar madonna/hore-komplekset med utgangpunkt i kvinna som både sexobjekt og husmor.

Marit Tunestveit Dyre (1983) har jobba med positive kjensler og opplevingar, og fokusert på korleis desse fysisk påverkar kroppen. Er det mogeleg å visualisere kjensler?

Elisabeth Petch (1986) tar utgangspunkt i eigen familie og gjennom eit tekstilt assosiasjonsmateriale portretterar ho ein generasjon slitesterke kvinner.





Utstillingen åpner fredag 28. mai, kl. 17 på Norsk Trikotasjemuseum i Salhus.
Velkommen!

22 mai, 2010

Klar til siste finpuss.

Åtte trykk er i boks, bare siste finpuss og montering gjenstår. Nervepirrende og deilig på samme tid. Det gjelder å holde tunga rett i munnen når kantene skal kuttes, for nå har jeg virkelig ikke råd til å gjøre noen feil! Montering starter på mandag, så ønsk meg lykke til!

Photobucket

18 mai, 2010

Stormskritt.

Utstillingsåpningen nærmer seg med stormskritt! Det er kun én uke igjen til monteringen starter, og selve åpningen finner sted fredag 28.mai kl.17 på Norsk Trikotasjemuseum i Salhus. Her er en smakebit på hva jeg skal vise - en serie med tekstile plakater, håndtrykket på lin.

textile poster

12 mai, 2010

Innspurt.

Photobucket

Jeg er her altså! Sånn midt mellom all jobbing med utstilling, seminar og semesterdokumentasjon blir det lite med blogging. Om drøye 2 uker er det over, det er både skummelt og fint å tenke på. Skummelt fordi jeg har utrolig mye som skal gjøres på den korte tiden, og fint fordi det blir så uendelig godt med sommerferie! Dagen i dag har gått med til tegning og silketrykking, mens kvelden gikk med til skriving av rapport og litt layout. (Forsiden til rapporten har jeg også mekka, den ser du over. Godt med alt som er gjort!) Nå er det natt, natta!