13 september, 2011

Kunsthåndverk 2011.

På lørdag, 17. september, åpner Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling - Kunsthåndverk 2011, på kunstindustrimuseet i Oslo. Og ja, jeg er med! Veldig fornøyd og rimelig stolt og av å være en av 31 kunstnere som slapp igjennom nåløyet denne gangen. Jeg viser et arbeid fra 2010, en serie med 8 tekstile plakater utført i silketrykk på lin.

Fra NK's hjemmeside:
Det er fri innsendelse til utstillingen, som juryeres i to omganger. Juryen vurderte i alt 721 kunstverk av 243 kunstnere ved den første juryeringen basert på innsendte bilder. Av disse slapp 48 kunsthåndverkere gjennom juryens nåløye, som ble invitert til å sende inn originale arbeider til en siste vurdering. Til slutt ble 31 kunstnere antatt med 50 kunstverk.

Det er resultatet av juryens arbeid som utgjør utstillingen Kunsthåndverk 2011, som altså viser det beste av det innsendte materialet. Årets jury består av kunsthåndverkerne Ingun Myrstad (leder), David Calder og Trine Hovden, samt Knut Astrup Bull fra Nasjonalmuseet og Pekka Paikkari fra Finland.

Årets jury har ikke sett etter tendenser eller tolket det innsendte materialet for å finne en trend. Juryen har derimot hatt følgende ledetråd; ”Good craftmanship”, samt stikkordene ”Meaning” og ”Reflect reality”.


Oppfordrer alle som er i Oslo i tidsrommet 17. sept. - 11. des. å ta turen innom for en titt! Selv har jeg ikke anledning til å delta på åpningen, men satser på en helgetur til tigerstaden litt senere i høst.

11 september, 2011

Spaceman.

Photobucket

Photobucket

Kreativiteten har ikke akkurat blomstret etter en vår med eksamensstress. Men forhåpentligvis tar det seg opp igjen utover høsten. Her er det siste jeg silketrykka før jeg forlot Kunsthøgskolen; bursdagsgave til mannen, med en gammeldags astronaut på. Det er en teknisk tegning som viser hva alle delene på astronautdrakten er til osv.