21 august, 2009

Kvelds.

kvelds.

Nystekte rundstykker til kvelds er jammen godt! Disse er veldig enkle å lage også, og man kan variere oppskriften om man ønsker. Vanligvis bruker jeg litt ulike typer mel og frø, denne gangen ble oppskriften cirka sånn:

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1-2 ss honning
1 ss salt
3 dl siktet rugmel
2 dl grovt rugmel
2,5 dl hvetemel
1 stor neve solsikkekjerner
1 liten neve linfrø

Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Honning og gjær løses opp i det lunkne vannet, og helles deretter over i bollen sammen med de tørre ingrediensene. Blandes godt sammen til en deig og heves under plast i 1 time.

Etter hevingen eltes deigen sammen med litt hvetemel og deles i 12 emner som trilles til rundstykker. Plasser rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate, og gi de gjerne et lite klaps på toppen så de blir litt flatere. Etterheves så i 30 minutter, før de stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter.

6 kommentarer:

Solveig sa...

Yummi!

Var det kjekt på konsert forresten??

Petchy sa...

jepp, det var det:)

Najda sa...

Så fin blogg du hadde. Nå ble jeg glad.

Petchy sa...

Ååh! tusen takk! så kjekt at du ble glad:)

Ingvild Telle sa...

Hjemmelaget er best!
:)
Kanskje jeg bruker oppskriften allerede i morgen. Juhu!

Petchy sa...

Veldig grei oppskrift! Fin å eksperimentere med, jeg forandrer ingredienser nesten hver gang så dette er en veldig cirka oppskrift altså;)