16 september, 2009

Couscous-kos!

Her kommer enda et studentvennlig middagstips til dere! Tikka-krydrede kjøttboller med couscous - tar ca. 45 minutter å lage.

hungry?

Du trenger:
400g kjøttdeig av svin
2 ss finhakket løk
1 egg
2-3 ss melk
1-2 ss tikka-krydder
1 ts salt

Couscous
Salat
Dressing

Bland kjøttdeigen med løken og egget, spe med melk til det hele blir smidig. Deretter blandes tikka-krydder og salt godt inn i deigen. Form små boller i håndflaten med hjelp av en spiseskje – dypp skjeen i kaldt vann mellom hver gang, så får du lett fine kjøttboller. Stek bollene i en god og varm panne med litt olje. Legg de rett i panna etter hvert som du lager de, og legg de på et fat så snart de har fått en jevn og fin stekeskorpe. Når alle kjøttbollene er ferdig brunet putter du alle tilbake i panna, og lar de godgjøre seg på svak varme til de er gjennomstekte.

Mens kjøttbollene etterstekes koker du couscous etter anvisning på pakken – lett! Server med en frisk salat og en rømme- / yoghurtdressing. Jeg brukte gresk dressing miks blandet i ekstralett rømme (fordi det var det som fantes i kjøkkenskapet) – Indisk yoghurtdressing (Raita) funker sikkert enda bedre!

1 kommentarer:

pinkillusjon sa...

nam! takk for tipset :)
Eg e hekta på couscous,men veit ikkje om så mangen måta å bruka da på.
Så detta skall eg ta og prøva ein dag:)