02 september, 2010

Sykling.

Sykling er STORT i Nederland. Så godt som alle sykler nesten daglig, det er som regel flere syklister enn biler på veiene! Og i dag har jeg testa ut sykkel-kulturen selv også. Etter en liten prøvetur i nabolaget for å bli vant til en gammel sykkel uten gir som kun har bakbremser, og litt trafikkregler, var jeg klar for den store testen; å sykle hjemmefra til sentrum. En tur som tar ca. 15 minutter på sykkel og ca. det samme med metro. På veien er det flere lysregulerte kryss, (på sykkelveien, ja!) som gjør det ganske enkelt å komme seg trygt fram - når man først har blitt vant med systemet. Man har samme vikepliktregler som når man kjører bil, som også er veldig logisk! Jeg fulgte strømmen - stoppa på rødt lys, ga signal når jeg skulle svinge, sjekka blindsona (nesten i alle fall!) og var oppmerksom på trafikk fra høyre. Ferden gikk over den berømte Erasmus-broen, som var eneste "stigning" på turen. Sykkelveien er forresten for scootere også, så man må være forberedt på noen forbikjøringer i ny og ne!

Photobucket
Foto: Google/RyanB

2 kommentarer:

indigorchid sa...

Så deilig å kunne sykle så mye, høres ut som det er lagt til rette for syklister! Misunnelse.... For sykkelen også, høres skjønn ut!

Petchy sa...

Det er deilig, skal sykle så mye som mulig før vinteren kommer! :) og sykkelen er.. ja, sjarmerende! hehe. mulig jeg pimper den litt en dag, de fleste her har masse plastikkblomster og fancy trekk på setet og sånt. Så da kan vel ikke jeg være noe verre! hehe