12 desember, 2012

Advents-/vinterpynt.1) Årets adventsstake - 4 hermetikkbokser med hvite juletrelys og frisk grønn mose.
2) Militær lysestake, i mannens gamle feltmatboks - en litt annen vri!


Årets adventsstake er en billig og enkel variant. Den består av 4 hermetikkbokser (her kan godt man velge andre størrelser, evt. en kombinasjon av ulike bokser), med oasis i bunnen, mose på toppen og hvite juletrelys i. "Stæsja" de med med noen hvite glitrende kuler for litt vinterglam! Hermetikkbokser er jo gratis, oasisen kosta 20,- for en stor blokk på Mestergrønn. Mosen plukka mannen i skogen en dag han var på tur, og lysene er fra Søstrene Grene (ca. 40,- for 20 stk.) De glitrende snøballene er kjøpt på Plantasjen for 19,-.

Den militære lysestaken er så og si samme greia. Den ble til da jeg ikke klarte å bestemme meg for hvilken idé jeg skulle gå for - så det ble både hermetikk bokser og denne. Liker at den ble så annerledes, og ganske røff til julepynt å være!

NB! Når man bruker mose og juletrelys må man være ekstra påpasselig. Lysene brenner ned mye fortere enn andre (litt over én time bare) og selv om det finnes typer som er "selvslukkende" bør man holde et godt øye med de. (De er jo stukket et stykke ned i oasisen - og jen antar at "selvslukkemekanismen" sitter nesten i bunnen).

Hva pynter dere med i adventstida?


0 kommentarer: