16 oktober, 2010

Grandiosa; gå å legg deg.

Photobucket

Mmmm, helg og hjemmelaget pizza! Jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet, og denne improviserte pizzaen er så langt blant mine favoritter. Og akk så enkel å lage! Lyst til å prøve selv?

Start med å lag din favoritt-bunn; tykk, tynn, midt i mellom! Kan være du har en oppskrift du liker, eller om du er i det late hjørnet (sånn som meg) kan du godt bruke en 1-2-3 pakke fra Toro e.l.

Lag en fantastisk tomatsaus av 5-6 snacktomater (cherrytomater, miniplomme etc.) som du finhakker, tilsetter 2 ts tomatpuré, 2-3 ss rødvin, 1-2 ss vann, en klype sukker, en klype salt og en dæsj pepper.
La det putre på plata til sausen har passe tykkelse, smør den utover bunnen og dryss litt finhakket løk over. Nå trenger du bare en god spekeskinke (f.eks birkebeiner-, serrano- eller adrennerskinke som jeg brukte i dag), fersk mozzarella og fersk basilikum. De tre sistnevnte ingrediensene river du bare rustikt opp og slenger på pizzaen. Stek på bakepapirkledd rist, midt i ovnen på 225 grader i 12-14 minutter.
Eller til mozzarellaen har smeltet og blitt til gyldne deilige bobler! Nytes med eller uten selskap, men en god rødvin er obligatorisk tilbehør!

Et lite tips: når du bruker mozzarella er det lurt å la pizzaen hvile et par minutter før du skjærer den opp, så alt får "satt seg" skikkelig.

3 kommentarer:

Petchy sa...

Nammis!

Sigrunn sa...

Den ska du få laga åt mæ når du kjæm hæm :)

Petchy sa...

No problem! Perfekt tilbehør til "jakten på kjærligheten"-maraton det! Er du med Solveig? :)